12. Tronditja e së ardhmes

Siç i është shpallur
Lajmëtarit të Zotit
Marshall Vian Summers
më 30 prill 2011
në Boulder, Kolorado

Zoti kërkon që ta përgatisë njerëzimin për një botë të re, një realitet të ri dhe për takimin e tij me jetën në univers, një takim që do të ndryshojë dhe përcaktojë të ardhmen dhe fatin e njerëzimit.

Po hyni në një botë të re – një botë me ndryshim mjedisor, një botë me mot të egër, një botë që do të jetë e paparashikueshme, një botë që do të jetë e çekuilibruar, me vështirësi ekonomike dhe politike të mëdha. Kombet do të tronditen nga revolucione dhe ekonomitë kombëtare do të dështojnë.

Është rezultati i disa forcave që kanë qenë në lojë për disa kohë. Të urtit mund ta parashikojnë këtë. Për të gjithë të tjerët do të jetë një tronditje e madhe, tronditja e së ardhmes.

Mos e shikoni këtë si një tragjedi të madhe ose diçka për të shmangur, neglizhuar ose mohuar, sepse e ka emrin tuaj mbi të. Jeni dërguar në botë për të shërbyer botën nën këto kushte.

Megjithëse ndoshta nuk keni qenë të ndërgjegjshëm për Dallgët e Mëdha të ndryshimit që po fillojnë të përhapen nëpër botë, ato megjithatë po lëvizin. Kjo nuk është kohë për vetëkënaqësi. Kjo nuk është kohë për të projektuar idetë ose besimet tuaja. Kjo nuk është kohë për të debatuar pafund.

Kjo është kohë për të parë dhe për të vazhduar për të parë, duke dalluar horizontin, duke dalluar rrethanat e ndryshueshme të jetës rreth jush, duke dalluar ndryshimin që po ndodh në jetën e njerëzve – ndryshim i paparashikuar, ndryshim dërrmues, përtej parametrave normalë të jetës.

Ndoshta jeta juaj ka ndryshuar brenda dhe jashtë, sikur të ishte në përgatitje për diçka të madhe që do t’ju duhet të shërbeni dhe të jeni pjesë të saj. Nëse kjo është përvoja juaj, atëherë mund të jeni të sigurt që po përgatiteni për botën e re, megjithëse në mënyrë të pavetëdijshme.

Zoti ju ka dhënë Dijen për t’ju udhëzuar dhe për t’ju përgatitur, por Dija funksionon poshtë sipërfaqes së mendjes ku njerëzit jetojnë. Është një Zgjuarsi më e Madhe. Dallon lëvizjen e botës, dhe i përgjigjet Krijuesit.

Shpallja e Re e Zotit do t’i flasë kësaj pjesës suaj më shumë sesa intelektit tuaj, sepse është pjesa juaj që nuk e ka lënë kurrë Zotin. Prandaj, është pjesa juaj që vërtet mund të përgjigjet. Është pjesa e juaj që është e urtë dhe e pakonfliktuar. Nuk ka frikë nga bota, sepse nuk mund të shkatërrohet.

Në sipërfaqen e mendjes suaj, do të vuani për çdo gjë të vogël dhe keni ankthe të mëdha për të ardhmen dhe mirëqenien tuaj – gjithmonë frikën e humbjes së ardhshme, gjithmonë frikën e gjërave të panumërta që mund t’ju ndodhin dhe atyre për të cilët kujdeseni.

Si mund të dini ndonjëherë ndonjë gjë në këtë nivel, kaq të mbushur me frikë dhe ambicie, kaq lehtësisht të shpërqendruar, kaq lehtësisht të manipuluar, kaq lehtësisht të kontrolluar, kaq lehtësisht të dominuar nga opinionet ose përcaktimet e të tjerëve?

Tronditja e së ardhmes do të jetë tronditje sepse jeni të papërgatitur. Nuk keni kushtuar vëmendje. Keni qenë të fiksuar me gjëra të tjera me rëndësi të vogël ose fare. Keni qenë të zënë me çështjet e ditës dhe me ndjenjat, kujtimet dhe keqardhjet tuaja, duke mos pasur parasysh botën përreth jush.

Me përgatitje, nuk ka tronditje. Ka vetëm konfirmin. Edhe ajo që është tronditëse nuk do t’ju mposhtë. Ndoshta do t’ju habisë dhe do t’ju shqetësojë në moment, por nuk do t’ju tejkalojë. Nuk do të paralizoheni nga ajo, të ngrirë nga frika pa asnjë ide se çfarë të bëni.

Kur anija të fillojë të përkulet dhe të marrë ujë, do të jeni gati. Nuk do të jeni të ngrirë. Nuk do të mbyteni me anijen.

Zoti ju ka dhënë fuqinë për t’ju shpëtuar, jo vetëm nga fatkeqësitë në botë, por nga çdo fatkeqësi dhe çdo llogaritje të gabuar që mund të bëni dhe përjetoni gjatë rrugës. Mund t’i luteni Zotit për shumë gjëra – për mbrojtje, për avantazhe, për një rezultat të lumtur – por Zoti ju ka dhënë dhuratën më të madhe të mundshme. Por nëse kjo është e panjohur, e rezistuar ose e kundërshtuar, çfarë tjetër mund të bëjë Zoti për ju?

Zoti nuk po i menaxhon punët e ditës. Zoti nuk po e lëviz gjakun nëpër venat e tua. Zoti nuk po i lëviz erërat apo nuk e vendos temperaturën. Kjo është një botë ngjarjesh kaskaduese. Nuk ka ndonjë rend në dukje.

Forcat e botës – forcat gjeologjike dhe biologjike – u vunë në lëvizje në fillimin e kohës. Ato po lëvizin vetë. Shkalla në të cilën njerëzimi e ka prishur ekuilibrin delikat të Tokës do të prodhojë ngjarje të mëdha dhe po prodhon ngjarje të mëdha edhe në këtë moment.

Por kush po i kushton vëmendje? Kush po e kupton shkakun dhe pasojën? Kush po e dëgjon fuqinë dhe praninë që jeton brenda tyre?

Njerëzit lëvizin midis eksitimit dhe frikës. Ata kërkojnë dashurinë si një lloj shpëtimi dhe dehjeje për t’i çliruar nga barra e vazhdueshme dhe mbulimi i frikës dhe keqardhjes, ndërsa dashuria e vërtetë mbetet mister për ta, dashuria e vërtetë që buron nga Dija.

Bota, në ndryshimin e saj të madh, mund t’ju shërbejë nëse mund t’i afroheni në mënyrë të saktë. Tronditja e së ardhmes mund t’ju përgatisë. Mund t’ju shkundë nga ëndrrat tuaja të lumturisë dhe fatkeqësisë. Mund t’ju sjellë në ndjenjat tuaja. Mund të kërkojë pikat tuaja të forta dhe vendosmërinë tuaj dhe me siguri dhembshurinë tuaj për njerëzit.

Po hyni në kohën e përgjegjësisë dhe bashkëpunimit njerëzor. Duhet të jeni pjesë e kësaj, përndryshe jeta juaj do të shkojë dëm. Jeta juaj do të jetë gjithmonë e kërcënuar.

Njerëzit duan të tërhiqen në një lloj lumturie të pangopur, pa kujdes, por kur e shihni këtë, është patetike. Është e trishtë. Nuk ka zgjuarsi. Nuk ka frymëzim. Nuk ka ndershmëri. Nuk ka asnjë lidhje të vërtetë me të tjerët. Nuk ka asnjë shërbim dhe kontribut. Ata e kanë nxjerrë veten jashtë kuptimit të jetës në jetën e tyre të prehjes së vazhdueshme.

Kjo nuk është për ju. Nuk e keni bërë rrugën e gjatë në këtë botë dhe nuk keni kaluar nëpër fazat e rritjes dhe zhvillimit si një person me të gjitha vështirësitë e saj thjesht për t’u vënë në kullotë diku.

Ata që ju dërguan në botë po llogarisin në zhvillimin dhe përgatitjen tuaj. Ata e dinë se kjo do të jetë burimi i kuptimit, lumturisë dhe kënaqësisë në jetën tuaj.

Pasuria do të zbehet në botë. Do të humbet nga shumë njerëz. Nevoja njerëzore do të bëhet aq e madhe sa do t’u bëjë thirrje njerëzve kudo që të shërbejnë dhe të marrin pjesë.

Anija tashmë po merr ujë, e shihni. Tashmë ka filluar të përkulet në njërën anë. Ata që e dinë këtë po thirren të përgjigjen, të përgatiten dhe të shohin se ku mund të ketë dobinë më të madhe kontributi i tyre.

Tronditja e së ardhmes është për ta pikërisht tani – tronditja e realizimit, tronditja kur duhet ta ktheni jetën tuaj në një drejtim të ri, tronditja e të kuptuarit se sa pak kuptim dhe qëllim ka pasur jeta juaj më parë dhe sa e keni harxhuar veten, kohën tuaj dhe energjinë tuaj të vlefshme mbi gjëra që kanë pak ose asnjë shpresë.

Kjo është tronditja e së ardhmes, tronditje e ardhshme, që po ndodh në këtë moment, ndërsa filloni të kini kujdes dhe t’i përgjigjeni shenjave të botës.

Zoti po ju thërret përmes këtyre shenjave. Zoti nuk po ju thërret të ktheheni në gjendjen tuaj qiellore, por të hyni në botë për qëllimin që keni ardhur.

Kjo do të sfidojë vlerat tuaja dhe prioritetet tuaja. Kjo do të ndryshojë atë që kërkoni në të tjerët. Kjo do të ndryshojë atë që vlerësoni në veten tuaj. Kjo do të ndryshojë marrëdhënien tuaj me kohën. Kjo do të ndryshojë përvojën tuaj të marrëdhënieve. Kjo do të ndryshojë marrëdhënien tuaj me mendjen dhe trupin tuaj. Kjo do të ndryshojë marrëdhënien tuaj me gjithçka. Kjo është tronditja.

Pasi ta keni kaluar këtë cep, nëse mund ta kaloni këtë cep, atëherë do të jeni në gjendje të përballoni pothuajse gjithçka. Edhe pse mund të përjetoni tronditje dhe shqetësim në moment, nuk do t’ju tejkalojë. Dija do të bëhet themeli juaj dhe nuk tronditet nga bota. As nuk është nga bota. Është këtu për të shërbyer botën.

Në sipërfaqen e mendjes suaj, do të vazhdoni të vuani për gjërat, por ato do të jenë gjëra me rëndësi dhe domethënie më të madhe, kuptim dhe pasojë më të madhe, në vend të gjërave të vogla që nuk kanë të ardhme dhe fat.

Dashuria juaj do të bëhet autentike dhe jo deluzive. Ajo do t’u drejtohet njerëzve që vërtet mund të marrin pjesë me ju, në vend të atyre me të cilët nuk keni të ardhme dhe fat.

Zoti po ju thërret të përgjigjeni, si brenda vetes, ashtu edhe ndaj shenjave të botës. Për të parë shenjat, duhet të shikoni dhe të kushtoni vëmendje, jo vetëm aty-këtu, por vazhdimisht. Ashtu si zogjtë në ajër dhe kafshët në fushë, ju po vëzhgoni mjedisin tuaj. Ashtu si ata, ju keni një nevojë të madhe për ta bërë këtë.

Gjithçka që vlerësoni – e ardhmja juaj, njerëzit për të cilët kujdeseni, madje edhe vetë jeta juaj – do të varet nga kjo. Nuk shikon me frikë. Nuk po jeton në një gjendje frike. Po shikon me sy të kthjellët, me fuqinë dhe praninë e Dijes. Kjo do të bëjë të gjithë ndryshimin nëse mund të shihni apo jo dhe nëse do ta shikoni botën me frikë dhe ankth apo me siguri, dhembshuri dhe vendosmëri.

Angazhimi juaj i parë është ndaj Dijes sepse ky është angazhimi juaj me Zotin. Nëse angazhimi juaj është autentik dhe jo i mbushur me ambiciet dhe idetë tuaja, atëherë do të keni një themel që do t’ju mundësojë të jeni burim force, qëllimi dhe sigurie për të tjerët. Nevoja për siguri në këtë moment është e jashtëzakonshme dhe po rritet çdo ditë që kalon.

Budallenjtë le të jenë budallenj. Injorantët le të jenë injorantë. Të vetëmashtruarit le të vetëmashtrohen. Le të humbasin në mendimet e tyre ata që janë të humbur në mendimet e tyre. Kërkoni ata që mund të përgjigjen. Kërkoni për ata që mund të zbresin nga anija që po mbytet. Kërkoni aleatët tuaj të vërtetë. Sepse tani do të keni nevojë për shokë të fortë. Nuk mund të kufizoheni nga njerëzit me mendje të dobët dhe ata që kanë shumë frikë të vazhdojnë.

Kjo do të ndryshojë gjithçka për ju, ashtu siç duhet të ndryshojë, ashtu siç ka nevojë të ndryshojë. Është bekimi i ndryshimit. Është vështirësia e ndryshimit. Është ajo që do t’ju bëjë të fortë dhe të fuqishëm.

Mos mendoni se do të jetë e lehtë, sepse nuk do të jetë e lehtë. Mos mendoni se do të ndodhë menjëherë sepse është një proces me shumë faza dhe hapa. Mos mendo se jeni tashmë aty, sepse nuk e dini se me çfarë do t’ju duhet të përballoni.

Tronditja e së ardhmes është me ju tani. Të urtit i shohin ngjarjet përpara dhe përgatiten në mënyrë të përshtatshme. Ata nuk presin që të tejkalohen në momentin e fundit. Ata shohin shenjat e botës. Ato përcaktojnë ndryshimin e motit, të atmosferës, në lëvizjen e gjërave dhe në përgjigje jo vetëm të njerëzve, por edhe të krijesave të natyrës. Ata po shikojnë.

Ata nuk janë të humbur në hobitë, në romancat apo obsesionet e tyre, vetëm për t’u tejkaluar në momentin e fundit. Ata nuk ndjekin besimin e konsensusit. Ata nuk ndjekin atë që u thuhet nga udhëheqësit e qeverisë ose të fesë. Ata nuk ndjekin mendimet e përgjithshme sepse njerëzit janë të verbër dhe nuk kushtojnë vëmendje. Ata nuk kanë frikë të përballen me sfidat dhe vështirësitë, dhe kështu ata nuk e pacifikojnë veten me supozime të rreme. Ata nuk i marrin shenjat e tyre nga të dobëtit dhe të frikësuarit.

Dhurata e Zotit është për të gjithë. Fuqia e Dijes është për të gjithë. Por kush mund të përgjigjet? Dhuratat e qiellit janë për të gjithë, madje edhe duke jetuar në një botë të vështirë dhe katastrofike. Por kush mund t’i marrë ato? Kush mund ta ndryshojë jetën dhe perspektivën e tyre për të qenë në gjendje ta përjetojnë këtë?

Edhe këtu tronditja e së ardhmes është një dhuratë – një dhuratë shpengimi. Zgjimi nga ndarja e frikshme e vetë është një ngjarje e jashtëzakonshme. Thërret Fuqitë e Qiellit te ju që po filloni të zgjoheni.

Lëreni Dijen të jetë udhërrëfyesi juaj dhe lëreni botën t’ju tregojë se ku po shkon dhe çfarë po shfaqet në horizont. Jini vigjilentë. Qetësoheni mendjen tuaj. Lërini mënjanë dëshirat dhe frikën tuaj të vazhdueshme duke ndërmarrë Hapat drejt Dijes. Merreni Shpalljen, Mesazhin e Ri për njerëzimin.

Jeni të bekuar madje që e dini këtë. Jeni të bekuar të dëgjoni Zërin Tonë. Jeni të bekuar që jeni të tronditur. Jeni të bekuar edhe kur jeni të zhgënjyer, sepse ky zhgënjim mund t’ju çlirojë nga e kaluara. Jeni të bekuar që jeni liruar. Jeni të bekuar kur njerëzit largohen nga ju. Jeni të bekuar kur gjërat bien. Sepse kjo fillon të shtrojë skenën për një jetë të re dhe një angazhim dhe marrëdhënie më të madhe me Hyjnoren dhe me veten dhe me të tjerët.

Kjo është bota që keni ardhur për t’i shërbyer dhe asgjë përveç këtij shërbimi nuk do të japë kuptim të vërtetë dhe marrëdhënie të vërteta për ju. Kuptojeni këtë dhe do të gjeni sekretin dhe çelësin e lumturisë më të madhe, një kuptim më të madh dhe një qëllim më të madh, që presin të zbulohen.