Category Archives: The Greater Community

Hyrja në Komunitetin e Madh

Siç i është shpallur
Lajmëtarit të Zotit
Marshall Vian Summers
më 27 maj 2011
në Boulder, Kolorado

Shpallja e Re e Zotit i hap dyert një universi jete inteligjente, dukë sjellë perspektivë, depërtim dhe kuptueshmëri kurrë më parë të disponueshme.

Familja njerëzore nuk e kupton prekshërinë e saj ndaj këtij Komunitet të Madh, as marrëdhënien e saj me këtë Komunitet të Madh.

Duke jetuar në izolim për aq gjatë, i gjithë nocioni juaj i vetvetes, nocioni juaj i Krijimit dhe i Perëndisë, janë të lidhura sidomos me këtë botë vetëm. Mirëpo, aq shumë njerëz në botë sot i kanë rrënjët e tyre në Komunitetin e Madh, sespe shumica e përvojës së tyre të kaluar ka ndodhur atje para se të vinin në këtë botë, në këtë jetë.

Është sikur të ishit një fis i izoluar, asnjëherë i zbuluar nga bota e jashtme, duke mos njohur fuqitë e mëdha që ekzistojnë rreth jush dhe plotësisht të parpërgatitur për ditën ku ekzistenca juaj do të zbulohej nga jashtë.

Por sigurisht, njerëzimi ka emetuar në hapësirë, sigurisht në mënyrë të pamend, dhe atëherë prania juaj është e njohur mirë për fqinjët tuaj dhe për grupet e tjerë që po e vëzhgojnë botën me interes të madh.

Për disa, keni qenë të studiuar për një kohë shumë të gjatë. Ndërsa ata mund ta gjejnë natyrën tuaj të thellë të pakuptueshme, sjellja juaj e jashtme mund të kuptohet lehtë dhe është mjaft e parashikueshme.

Ndodheni në pragun e një realitetiti krejtësisht të ndryshëm, një uniersi jo-njerëzor – një univers ku vlerat dhe synimet njerëzore nuk janë të përbashkëta, një univers ku ekzistenca juaj dhe ku rëndësia juaj kanë pak ose asnjë pasojë, përveç për ato racat që kërkojnë të mbështesin lirinë njerëzore në botë ose ato racat që kërkojnë ta marrin prej jush.

Komuniteti i Madh do të ndryshojë se si e shihni veten, si kombet ndërveprojnë me njeri-tjetrin dhe prioriteti i tërë i njerëzimit. Impakti i tij mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm nëse mund ta kuptoni në mënyrë të saktë.

Sepse është Komuniteti i Madh që do të bindë më në fund kombet tuaja që të bashkëpunojnë, të bashkohen për ruajtjen e botës dhe mbrojtjen e familjes njerëzore.

Është Komuniteti i Madh që do t’ju tregojë që nuk mund t’i përballoni konfliktet tuaj të pafundme këtu në botë, që burimet tuaja janë të çmuara dhe që vetëmjaftueshmëria juaj është me rëndësinë më të madhe.

Me këtë vetëdije, nuk do të vazhdoni të harxhoni botën me shpejtësinë e tmerrshme që po bëni tani. Nuk do të mendoni në mënyrë të pamend që universi është këtu për t’u marrë pasi të keni mbaruar pasurinë e kësaj bote. Do të kuptonit që kjo botë është gjithçka që keni.

Kjo botë, ky sistem diellor është gjithçka që keni. Matanë këtij, hyni në rajone në pronësi ose të kontrolluara nga të tjerët, dhe nuk mund t’i merrni nga ata.

Nuk i dini rregullat e angazhimit në univers, marrëdhëniet midis kombeve ose çfarë është e lejuar dhe çfarë nuk është e lejuar në këtë Komunitet të Madh jete. Jeni si fëmija që po hyn në metropol, i pafajshëm, me supozime, i pavetëdijshëm.

Njerëzit duan shumë gjëra nga vizitorët këtu. Ata presin shumë gjëra. Njerëzit ndjejnë se janë shumë të rëndësishëm në univers dhe se të tjerët do të vijnë natyrisht për t’ju ndihmuar dhe për t’ju dhënë atë që donit dhe që kishit nevojë. Njerëzit mendojnë se kontakti është një aventurë dhrithëruese, një pushim nga zakonshmëria e jetës njerëzore. Ata duan të mendojnë se ky kontakt do të jetë shumë pozitiv dhe i dobishëm sepse nuk e kanë fuqinë, guximin ose përgatitjen për ta konsideruar në ndonjë mënyrë tjetër.

Shpallja e Zotit po ju jep një dritare në këtë Komunitet të Madh jete, një dritare që vetëm Zoti mund të japë. Sepse nuk ka asgjë në univers për të cilën Zoti nuk është i vetëdijshëm.

Asnjë racë nuk mund të bëjë një pohim të tillë. Asnjë racë nuk e kanë kuptueshmërinë të as kësaj galaktike. Asnjë racë nuk e ka kuptueshërinë të natyrës së thellë të njerëzimit. Edhe ato racat e pakta në këtë rajon të hapësirës që janë të lira dhe të vetëvendosura, as ato nuk mund ta kuptojnë plotësisht atë që natyra njerëzore vërtet do të thotë.

Por të gjithë në univers kërkojnë burime, dhe kombet më të përparuara teknologjikisht janë shumë të varura mbi këtë. Nuk arrini një vend ku kjo nevojë merr fund, sepse ndërsa përparoni teknologjikisht, nevoja përshkallëzohet në përgjigje të kësaj.

Njerëzimi nuk e di se ndodhet në një prag të madh, një pikë kthese të madhe, një pikë kthese që do të krijojë një të ardhme ndryshe nga e kaluara. Duke jetuar në një botë në rënie, një botë me burime në rënie dhe mundësi në ulje, nuk e shihni prekshmërinë tuaj ndaj hapësirës.

Kufijtë tuaj janë të paruajtur. Njerëzit tuaj janë të pavetëdijshëm. Qeveritë tuaja janë të nënshtruara në vështirësitë e tyre të brendshme dhe problemet me njëra-tjetrën.

Kjo botë, një vend aq i bukur, aq i pasur biologjikisht, me aq shumë burime të rëndësishme që janë të vështira për t’u gjetur në një univers planetash shterpë.

Shpallja nga Zoti duhet t’ju zgjojë ndaj realiteteve, vështirësive dhe oportuniteteve të hyrjes në një Komunitet të Madh jete. Asnjë nga Shpalljet e mëparshme të Zotit nuk i kërkohej ta bënin këtë, sepse nevoja nevoja nuk ishte aty. Njerëzimi nuk kishte përparuar aq larg.

Por keni tani një qytetërim global – të shpërndarë, të konfliktuar, shkatërrues, të shkujdesur dhe të papërgjegjshëm, por është një komunitet botëror megjithatë. Keni komunikim global. Keni tregti globale, dhe për shumë njerëz, një ndërgjegje globale në rritje. Është në këtë pikë që ndërhyrja do të tentohet. Është në këtë pikë që njerëzimi bëhet një çmim për të pohuar.

Sepse ata që do të vijnë këtu dhe që janë tashmë këtu nuk mund të jetojnë në botën e ndërlikuar biologjikisht që banoni dhe të cilës jeni adaptuar. Ata kanë nevojë për ndihmë njerëzore. Ata kanë nevojë për pjesëmarrjen njerëzore në mënyrë për të fituar sovranitet dhe kontroll këtu. Dhe ata do të përfitojnë nga pritjet tuaja, dëshirat tuaja, fantazitë tuaja, ankesat tuaja për ta vendosur këtë pozicion për vete.

Shikoni historinë e ndërhyrjes në botën tuaj. Shihni se sa lehtësisht popujt vendas iu nënshtruan pranisë së ndërhyrjes së huaj. Ky nuk duhet të jetë fati juaj.

Nëse filloni të mendoni brenda kësaj arene më të gjerë jete, do të filloni të shihni gjëra që nuk mund të shihnit më parë, dhe do të shihni se uniteti dhe bashkëpunimi njerëzor nuk janë thjesht një synim i ardhshëm i dëshirshëm ose një opsion i preferuar, por një domosdoshmëri për të siguruar lirinë dhe të ardhmen e familjes njerëzore.

Ndërhyrja nuk kërkon t’ju shkatërrojë, por t’ju përdorë, t’ju përdorë për qëllimet e veta. Ky është një realitet nga i cili nuk mund të shpëtoni, dhe mashtrimi që do të ushtrohet mbi familjen njerëzore dhe pacifikimi që do të ushtrohet mbi familjen njerëzore për t’u nënshtruar, për të pranuar, janë shumë të forta dhe bindëse.

Pasi të kenë humbur besimin në udhëheqjen dhe institucionet njerëzore, njerëzit do të shohin tek fuqitë e tjera në univers për t’i udhëzuar, duke besuar se një forcë mirëbërëse do të vijë këtu për ta restauruar dhe për ta shpëtuar njerëzimin nga vetvetja. Është këtë pritje, këtë dëshirë, pavarësisht se sa e pandërgjegjshme mund të jetë, që Ndërhyrja do të përdorë për qëllimet e veta.

Liria juaj është e çmuar, në çfarëdo lloj mase që është vendosur në botë. Është fituar me përpjekje të mëdha dhe sakrifica njerëzore. Duhet të ruhet me vigjilencë të madhe.

Jeni të shqetësuar vetëm me njëri-tjetrin në këtë drejtim. Por tani keni shqetësime më të mëdha, dhe me këto shqetësime, një nevojë më të madhe për t’u bërë të edukuar në lidhje me jetën në univers dhe të përgatitur për kuptimin e këtij angazhimi të vështirë dhe të rrezikshëm.

Ata që janë aleatë të njerëzimit, racat e lira, ata nuk do të ndërhyjnë këtu, sepse ndërhyrja për ta është një shkelje. Ata e kuptojnë se nëse mund të fitonin besimin tuaj, do të duhet të mbanin një prani kontrolluese këtu në mënyrë për t’ju udhëzuar në Komunitetin e Madh. Këtë, nuk mund ta bëjnë. Ata e kuptojnë se njerëzimi do të duhet të ketë mundime dhe të vuajë në lidhje me të ardhmen dhe fatin e tij aty.

Ata thjesht mund të këshillojnë. Do të dërgojnë Brifingjet e tyre, Brifingjet nga Aleatët e Njerëzimit. Këtë e kanë bërë si pjesë së Shpalljes së Re të Zotit, sepse Krijuesi e di që duhet të kuptoni që nuk jeni plotësisht vetëm në univers dhe që liria dhe vetëvendosja ekzistojnë dhe janë arritur nga të tjerët. Por kjo nuk është një arritje e lehtë, dhe ka kërkesa basike.

Njerëzit janë të tronditur nga këto gjëra, jo sepse nuk janë të vërteta, ose edhe se duken sensacionale, por sepse nuk kanë menduar për to ndonjëherë, dhe as nuk duan në të vërtetë të mendojnë për to, është aq e madhe, komplekse dhe sfiduese.

Por kjo është bota juaj. Kjo është arsyeja pse keni ardhur. Nuk keni ardhur për të fjetur në një planet të bukur, por për të ndihmuar për ta ruajtur dhe për të mbrojtur familjen njerëzore nga rënia dhe nga sundimi.

Konflikti njerëzor po ju harxhon. Injorant, të pamend dhe të pavetëdijshëm për atë që ekziston në kufijtë tuaj, konflikti njerëzor po ju harxhon.

Është koha për njerëzimin për t’u pjekur, për t’u rritur, për të kuptuar që po jetoni në një Komunitet të Madh jete – një Komunitet të Madh që nuk mund të kontrolloni, një Komunitet të Madh që është matanë mundimenve tuaja, teknologjisë suaj, madje edhe kuptueshmërisë suaj.

Kjo është arsyeja pse Krijuesi i të gjithë jetës po sjell Shpalljen në lidhje me Komunitetin e Madh në botë. Është koha tani – ndërsa njerëzimi qëndron në prag të një bote në rënie, një botë me burime në ulje, trazira dhe paqëndrueshmëri ekonomike dhe politike në rritje; një kohë ku fetë e botës janë bërë partizanë në një konflikt dhe konkurrencë në rrugë e sipër për pranim dhe udhëheqje njerëzore; një kohë ku kombet e varfëra po i mbarojnë burimet dhe kombet e pasura po bien në borxh të madh.

Është koha perfekte për ndërhyrje. Është koha e domosdoshme për një ndërgjegje njerzore më të madhe për të dalë dhe me të, një përgjegjësi më të madhe ndaj botës – jo vetëm ndaj kombit të vet, grupit të vet ose përkatësisë fetare të vet, por ndaj të gjithë njerëzimit. Sepse nëse kombet dështojnë, e gjithë bota mund të dështojë. Nëse Ndërhyrja është e suksesshme në një pjesë të botës, ajo kërcënon të ardhmen e të gjithëve këtu.

Njerëzit janë plot me inate. Janë plot me nevoja. Janë plot, në shumë raste, me nevoja të dëshpëruara – varfëria dhe shtypja. Udhëheqësit e botës janë ose të verbër ose nuk mund të komunikojnë atë që i është thënë, atë që shohin dhe dinë. Atëherë kombet e botës ngelen injorant në lidhje me ngjarjen më të madhe në historinë njerëzore, sfidën më të madhe ndaj lirisë dhe sovranitetit njerëzor dhe oportunitetit më të madh për unitet dhe bashkëpunim njerëzor.

Sepse nuk do të jeni në gjendje të angazhoheni me një Komunitet të Madh jete si një grup luftëtar dhe i konfliktuar fisesh dhe kombesh. Nuk do të keni asnjë fuqi dhe efikasitet aty, dhe prekshmëria juaj do të jetë aq e dukshme për të tjerët.

Njerëzimi po e shkatërron pasurinë e botës, dhe kjo gjithashtu ka nxitur ndërhyrjen.

Ka aq shumë për ju për të mësuar. Nuk mund të komunikohet në disa fjalë, por në një seri të madhe mësimesh, të cilat janë pjesë të Shpalljes së Re të Zotit.

Këtu një i krishterë duhet të bëhet një krishterë me një ndërgjegje Komuniteti të Madh. Një mysliman duhet të bëhet një mysliman me një ndërgjegje Komuniteti të Madh. Një budist dhe një çifut fiton një panoramë më të madhe jete ndaj të cilës mësimet e tyre fetare duhet të bëhen relevante. Nëse feja në bota të edukoj dhe të ndriçoj, duhet ta ketë këtë kapacitet dhe vetëdije më të madhe.

Nuk mund të talleni përballë Komunitetit të Madh ose përballë Dallgëve të Mëdha të ndryshimit që tashmë po ndodhin në botë. Është koha për t’u rritur.

Njerëzimi ka forca të mëdha. Nuk e keni humbur lidhjen tuaj me Dijen e thellë që ekziston brenda çdo personi. Nuk jeni bërë një shoqëri e regjimentuar, laike, teknologjike, të cilat janë aq të zakonshme në univers. Nuk e keni humbur lirinë tuaj ose ndjeshmëritë tuaja të mëdha plotësisht, megjithëse kjo është e kërcënuar me çdo ditë që kalon.

Nevojat e jetës janë thelbësore kudo. Teknologjia e avancuar nuk ju lehtëson nga këto nevoja plotësisht, dhe në fakt mund t’i përshkallëzojë jashtëzakonisht. A mendoni që shoqëritë teknologjike në univers nuk janë të dëshpëruara për burime, burime që ato tani nuk mund krijonjnë vet, por për të cilat duhet të tregtojnë dhe të negociojnë nga larg, larg matanë? E kanë humbur vetëvendosjen e tyre. Janë të kontrolluara tani nga ato rrjetet e tregtisë nga të cilat varen.

Për të qenë të lirë në univers, duhet të jeni të vetëmjaftueshëm, duhet të jeni të bashkuar dhe duhet të jeni shumë të matur. Këto janë kërkesat që çdo komb, çdo botë, çdo racë duhet të vendosë në një Komunitet të Madh jete.

Këtu mund ta shihni rrezikun dhe joshjen që njerëzimi të marrë teknologji dhe burime nga matanë botës. Çfarë terheqje e madhe që do të jetë. Çfarë joshje e madhe që është.

Pasi ta keni humbur vetë-mjaftueshmërinë tuaj, gjithçka është e humbur që vlerësoni. Sepse nuk do të jeni në gjendje të vendosni kushtet e angazhimit për të fituar akses tek ato gjërat mbi të cilat jeni bërë tani të varur. Kombet e tjera do të përcaktojnë sjellen tuaj dhe pjesëmarrjen tuaj. Është një fakt i jetës.

Nuk mund ta pushtoni universin tuaj lokal sepse do të kundërshtoheni nga të gjithë. Ky është një imazh shumë i ndryshëm nga filmat tuaj, fantashkenca juaj dhe fantazitë tuaja, shpresat tuaj dhe pritjet tuaja të pathëna.

Kjo sjell një imazh shumë të ndryshëm në lidhje me rëndësinë e unitetit dhe bashkëpunimit njerëzor këtu në botë, rëndësia e sigurimit dhe ndërtimit të lirisë njerëzore dhe fuqinë dhe praninë e Dijes që Zoti ka vendosur brenda çdo personi.

Këtu liria nuk është thjesht të jesh indulgjent dhe i papërgjegjshëm ndaj askujt ose asgjëje tjetër. Bëhet një element thelbësor të pjesëmarrjes suaj në jetë. Këtu dhuratat tuaja të mëdha mund të thirren, sepse e kuptoni që jeni këtu për të shërbyer nevojat e mëdha dhe të rrezikuara të njerëzitmit. Këtu gjithçka brenda jush që është e vërtetë aktivizohet dhe thirret.

Këtu kombet do të ndalin konfliktet e tyre të pafundme dhe të mundohen të krijojnë stabilitet për vetveten dhe për fqinjët e tyre për të siguruar mirëqenien e tyre të ardhme dhe për ta mbrojtur veten nga ndërhyrja nga matanë.

Bota nuk do të pushtohet me forcë, sepse kjo nuk është e lejuar në këtë pjesë të universit. Do të pushtohet përmes joshjes dhe bindjes, përmes kapitalizimit të dobësisë dhe konfliktit njerëzor, besëtytnisë njerëzore dhe nevojave njerëzore të paplotësuara.

Forca brutale rrallë përdoret në këtë pjesë të universit. Mënyra më të mëdha, më të holla përdoren për të ruajtur burimet e botës dhe për të fituar epërsi përmes bindjes, mashtrimit dhe sekretit. Njerëzimi është gjithmonë një racë e ngathët dhe e dhunshme në këtë drejtim, por edhe kjo po ndryshon këtu në tokë.

Po jau japim këto perspektiva sepse kjo përfaqëson Dashurinë e Krijuesit. Megjithëse mund të jetë dërrmuese ose e frikshme në fillim, është një realitet ndaj të cilit duhet të bëheni të vetëdijshëm dhe të mësuar. Duhet të mendoni tani jo vetëm për vete, për komunitetin tuaj ose për kombin tuaj, por për të gjithë botën, sepse kjo do të përcaktojë fatin tuaj, mirëqenien e fëmijëve tuaj dhe të fëmijëve të botës. Është një ndryshim i madhe ndërgjegjeje, një ndryshim i madh dhe i domosdoshëm tani.

Njerëzit do ta kundërshtojnë këtë, me siguri. Do të marrin strehë në fenë e tyre. Do të marrin strehë në ideologjinë e tyre politike. Do të marrin strehë në racionalitetin njerëzor.

Por jeta në univers nuk është e varur mbi këto gjëra. Jeta ndodh nëse jeni të vetëdijshëm për të apo jo, nëse jeni të përgatitur për të apo jo. Nuk është një çështje perspektive. Nuk është një çështje orientimi politik. Ka të bëjë në të vërtetë me vëmendjen, të jesh vëzhgues, objektiv dhe të ndershëm me vetveten.

Kjo është një sfidë e madhe, por një sfidë e domosdoshme, dhe një sfidë shpenguese nëse mund të përballohet në mënyrë të ndershme dhe të sinqertë. I keni sytë për të parë dhe veshët për të dëgjuar, por nuk po shihni dhe nuk po dëgjoni.

Të gjithë rreth jush duken shumë të fiksuar, të shqetësuar dhe të shtypur. Kush do t’i flasë atyre? Kush do t’i mësojë? Ata mund mos t’i dëgjojnë fjalët Tona. Kush do t’i flasë atyre?

Keni thjesht nevojë të drejtoni tek Shpallja, sepse ju vetë nuk mund ta shpjegoni jetën në univers. Ju vetë nuk mund t’i shpjegoni Dallgët e Mëdha të ndryshimit që po vijnë në botë. Ju vetë nuk mund të shpjegoni se çfarë do të thotë spiritualiteti njerëzor në nivelin e Dijes. Ju vetë nuk mund ta shpjegoni Urtësinë dhe Dijen nga universi. Ju vetë nuk mund ta shpjegoni fatin e madh të njerëzimit dhe atë që duhet bërë për ta arritur.

Për këtë, duhet të ktheheni drejt Shpalljes, sepse Shpallja është më e madhe sesa një përson mund të kuptojë. Drejtoni tek Shpallja, sepse kjo vetëm mban përgatitjen e njerëzimit për të ardhmen dhe fatin e njerëzimit në një botë emergjente.

Zoti po i jep njerëzimit atë që nuk mund t’i japë vetes. Zoti po e paralajmëron njerëzimin për rreziqet dhe oportunitetet ndërsa ndodhet në pragun e hapësirës. Zoti po e paralajmëron njerëzimin për rreziqet, oportunitetet dhe nevojat e të jetuarit në një botë në rënie. Zoti po sjell në botë një sqarim të natyrës dhe qëllimit të spiritualitetit njerëzor, një natyrë dhe qëllim që janë humbur dhe errësuar aq shumë në Shpalljet e mëparshme të Zotit.

Shpallja është e gjerë. Flet për aq shumë gjëra. Nuk mund t’i vini në fund, dhe duhet ta përdorni, ta aplikoni dhe ta ndani realitetin e saj me të tjerët. Është vetëm atëherë që do të shihni atë që vërtet do të thotë, pse është e nevojshme dhe pse mban një shpresë të madhe për të ardhmen dhe lirinë e popujve të kësaj bote.

Sepse suksesi nuk është i siguruar. Shumë popuj në univers kanë rënë nën bindje dhe sundim. Ka ndodhur herë të panumërta. Është rezultati i pashmangshëm kur njerëzit nuk lajmërohen dhe përgatiten për t’u angazhuar me një arenë më të madhe jetë inteligjente.

Kini kujdes nga fantazitë dhe pritjet tuaja. Vëjini në pyetje. Konsiderojini në ndritë të realiteteve të natyrës dhe të historisë njerëzore.

Nëse jeni të ndershëm me vetveten, do të jeni në gjendje të shihni se nuk e dini se çfarë ndodhet matanë kufijve të kësaj bote, dhe që pritjet shpresëdhënëse mund të jenë jashtëzakonisht verbuese. Duhet të jeni të përgatitur për gjithçka, ashtu si duhet të jeni të përgatitur për gjithçka në funksinimin e kësaj bote në marrëdhëniet njerëzore dhe përmes aktiviteteve të jetës vetë.

Për të qenë të lirë, duhet të jeni të fortë. Për të qenë të fortë, duhet të jeni të qartë. Duhet të shihni në mënyrë të qartë. Duhet të jeni të qartë në lidhje me jetën tuaj dhe rrethanat tuaja. Duhet ta shihni botën jo me ankesa ose shmangie, por me dhembshuri, durim dhe vendosmëri. Nëse do të vendosni themelin për një të ardhme të re këtu, për të luajtur pjesën tuaj të vogël por të rëndësishme këtu, atëherë duhet ta keni këtë qëndrim.

Pranojeni këtë dhuratë dashurie dhe Shpalljeje. Sjell me vete përgjegjësi të madhe, por edhe fuqi të madhe dhe shpresë të madhe.

Ende nuk po jetoni jetën që ishit të përcaktuar për të jetuar, sepse jeta juaj nuk është e angazhuar me realitetin e madh që jeton brenda jush dhe kudo rreth jush. Për njerëzimin, kjo është një pikë kthese e madhe. Dhe për ju, është një pikë kthese e madhe.

Njerëzit e botës duhet t’i zgjuhen Komunitetit të Madh dhe kushteve të botës ku jetoni. Duhet të mësoni për fuqinë e madhe dhe urtësinë e madhe që Zoti ka vendosur brenda jush për t’ju udhëzuar, për t’ju përgatitur dhe për t’ju ruajtur.

Zoti ka folur përsëri. Është për qëllimin më të madh për të plotësuar një seri nevojash më të mëdha.

Armiqtë e njerëzimit

Siç i është shpallur
Lajmëtarit të Zotit
Marshall Vian Summers
më 24 maj 2014
në Boulder, Kolorado

Njerëzimi ka armiq në univers. Nuk janë kundër jush, por kërkojnë atë që keni. Duan ta marrin atë që keni pa përdorimin e forcës së panevojshme, duke u mbështetur në forcën e bindjes dhe duke mbjellë farat e përçarjes në mes të një njerëzimi të grindur.

E kërkojnë këtë botë për veten e tyre. Nuk kërkojnë t’ju shkatërrojnë, por t’ju përdorin si fuqi punëtore për vete. Është diçka shumë e hollë në aplikimin e saj, por shumë e vërtetë në efektet e saj.

Ata janë konkurrentë për botën, kjo botë e çmuar, një perlë aq e rrallë në univers. Nuk e keni idenë se sa e rrallë është dhe sa e vlefshme është për shumë raca që kërkojnë të përdorin pasurinë e saj minerale dhe biologjike për qëllimet e tyre. Jeni si fiset amtare të zuluara nga bota e jashtme, për të cilën nuk dini asgjë.

Ndërhyrësit nuk do të kërkojnë t’ju pushtojnë në mënyrë të hapur, por t’ju nënshtrojnë vullnetarisht. Pasi të keni plaçkitur botën mjaftueshmërisht; pasi të keni ndryshuar klimën e botës mjaftueshmërisht; pasi të keni shkatërruar qytetërimin njerëzor përmes konflikteve, konkurrencës dhe luftës, do të arrijnë. Ata janë tashmë këtu – dukë keqësuar konfliktet njerëzore, duke mbjell farat e shpërbërjes suaj, jo për t’ju shkatërruar, por për t’ju nënshtruar.

Kjo është mënyra se si racat inteligjente fitojnë kontrollin e botëve nën kujdesin e racave më pak të zgjuara dhe të konfliktuara brenda vetvetes. Përdorimi i forcës nuk përdoret sepse dëmton pasuritë e mëdha të botës dhe skhatërron njerëzimin si fuqi punëtore.

Sepse ata që e duan botën tuaj nuk mund të jetojnë këtu. Nuk mund të marrin frymë në atmosferën tuaj. Janë të pambrojtur kundër infektimit biologjik të botës suaj. Kanë nevojë për ju, dhe do t’ju ofrojnë çfarëdo që të munden si nxitje për t’i lënë që t’ju udhëzojnë – duke ju premtuar shpëtim nga mjerimi juaj i madh dhe gjithnjë në rritje, duke ju premtuar paqe dhe qetësi, liri nga lufta dhe konfliktet, duke thënë se ata vetë nuk kanë luftë. E megjithatë është e gjitha thjesht një mashtrim, e shihni.

Është një mashtrim i fuqishëm, i dhënë njerëzimit që nuk dyshon, njerëzimi që është i zënë me teknologjinë e tij të sapozbuluar dhe që do të jetë aq e impresionuar me shfaqen e teknologjisë në një nivel më të madh; njerëzimi që është i dëshpëruar për përgjigje për Dallgët e Mëdha të ndryshimit që po vijnë në botë; njerëzimi që kërkon fuqi dhe pasuri ndërkohë që po e plaçkit botën përtej njohjes.

Duhet ta kuptoni këtë, përndryshe do të mendoni se universi është thjesht një vend i madh bosh për ju për të eksploruar, dhe për të marrë çfarëdo që doni, dhe për të zëvëndësuar atë që keni shkatërruar ose arxhuar këtu në tokë. Do të mendini se jeni të veçantë në këtë univers, dhe se racat e tjera do të vijnë për t’ju ndihmuar sepse jeni aq të veçantë. Do të mendoni se universi ecën në përputhje me filozofinë tuaj, kuptueshmërinë tuaj fetare, etikën tuaj, konceptet tuaja – ju që nuk dini asgjë për këtë Komunitet të Madh në të cilin jetoni.

Njerëzimi ndodhet në një rrezik të madh këtu, shumë i prekshëm, duke shkatërruar pa pushim vetëmjeftueshërinë tuaj në këtë botë, gjë e cila fton ndërhyrje nga matanë: një mundësi për ta bërë njerëzimin të varur nga fuqitë e huaja, për të fituar kontrollin e kësaj bote pa përdorimin e forcës, për të pushtuar botën pa metodat e zakonshme të pushtimit që njerëzimi pret dhe gjithmonë përdor.

Ka vetëm dy gjëra që mund ta bashkojnë familjen njerëzore. Është shembja mjedisore ose është konkurrenca nga matanë. Të dyja po ndodhin tani, njëra në mënyrë më të dukshme se tjetra. Madje, të dyja janë në rrugë e sipër. Nuk mund t’i ndaloni plotësisht derisa të keni fituar një fuqi të madhe individualisht dhe kolektivisht. Po të kuptohej kjo, lufta do të ndalohej nesër. Lufta do të ndalohej nesër, dhe rrugët e bashkëpunimit do të vendoseshin për mbijetesën, lirinë dhe dobinë e të gjithëve.

Njerëzit nuk duan t’i dëgjojnë këto gjëra, sepse do të ndiheshin të paaftë dhe të pashpresë menjëherë, duke mos pasur një ndjenjë të fuqisë së tyre të vërtetë dhe duke e pasur hubur besimin në udhëheqësit, qeveritë dhe instuticionet e tyre.

Njerëzimi tani ka themelosur një infrastruktur që racat e huaja mund të përdorin. Kjo është arsyeja pse një ndërhyrje e kësaj natyre nuk ka ndodhur ndonjëherë më parë. Njerëzimi ka komunikime globale, tregti globale. E ka marrë kontrollin e kësaj bote mjaftueshmërisht në mënyrë të tillë që një racë tjetër mund të hyjë dhe të përfitojë nga arritjet dhe zhvillimi juaj.

Edhe në këtë moment, njerëzit po kthehen drejt Ndërhyrjes – për ta shërbyer, për të besuar se do të sjellë paqe dhe qetësi në një botë me pasiguri dhe grindje që po përshkallzohen. Ndërhyrja tashmë po fiton përkrahës dhe përfaqësues, që mendojnë se Ndërhyrja po përfaqëson një lloj fuqie të ndriçuar nga matanë botës, kur në fakt ata janë thjesht konkurrentë që po kërkojnë të përfitojnë nga bota.

Ndërhyrja nuk ka mjete ushtarake. Mbështetet në bindjën dhe përçarjën për të marrë kontrollin. E bën këtë sepse pushtimi nuk është i lejuar në këtë pjesë të universit, një realitet për të cilin nuk dini asgjë. Përveç kësaj, racat e avancuar kanë gjetur mënyra të tjera për të fituar akses tek burimet e universit pa përdorimin e forcës.

Njerëzit po merren kundër vullnetit të tyre. Disa prej tyre nuk kthehen kurrë. Përdoren për eksperimentime, për të krijuar hibridë, që duken si njerëz, por që janë të lidhur me Ndërhyrjen. Është një projekt i shëmtuar. Është i rrezikshëm. Është i nxitur nga armiqtë e njerëzimit.

Ata që kërkojnë sundim këtu nuk e vlerësojnë lirinë tuaj. Nuk janë të interesuar në konceptet tuaja. Mendojnë se jeni primitiv. Mendojnë se jeni destruktiv. Mendojnë se jeni jashtë kontrollit.

Mendojnë se jeni qesharak për shkak të të gjitha transmetimeve që vazhdoni të emetoni në univers, të cilat e portretizojnë njerëzimi si një racë destruktive, të dhunshme dhe indulgjente. Është përfaqësimi më i keq i vlerës dhe shpirtit të vërtetë të njerëzimit, por është ajo që i paraqisni universit, dhe që i keni paraqitur universit për dekada e dekada.

Ju mendoni se jetoni në izolim në univers. Edhe shkencëtarët tuaj mendojnë se askush nuk mund të vijë këtu, sikur i gjithë universi të ishte i kufizuar nga kuptueshmëria shkencore njerëzore.

Supozoni se keni një rëndësi të veçantë në këtë univers. Mendoni se çdo vizitim do të ishte i dobishëm për ju. Por historia e ndërhyrjeve në botën tuaj vërteton të kundërtën. Vizitorët vijnë për qëllimet e tyre – për të fituar burime, për të fituar toka dhe prona. Kërkojnë të pushtojnë në të gjitha rastet. Kjo ka qenë historia e ndërhyrjeve në botën tuaj, dhe mos supozoni se është ndryshe në univers.

Aleatët e vërtetë të Njerëzimit kurrë nuk do t’i bënin këto gjëra. Do të dërgonin vetëm urtësinë dhe paralajmërimin e tyre, gjë të cilën e kanë tashmë bërë në një seri Brifingje për familjen njerëzore.

Ndërhyrja është joetike. Është korruptuese. Anashkalon fuqinë dhe autoritetin e njerëzve vendas. Është uzurpin në formën e saj më mashtruese.

Mos u bindni. Mos jini të mashtruar nga teknologjia e avancuar. Mos mendoni se ata në univers nuk janë të nxitur nga të njëjtat nevoja si familja njerëzore. Sepse shoqëritë e avancuar janë në ndjekje të dëshpëruar për burime dhe duhet të tregtisin, të shkëmbejnë dhe të udhëtojnë distanca të mëdha për të arritur atë që kanë nevojë. Është një situatë e ndërlikuar, për të cilën njerëzimi nuk di asgjë fare.

Zoti i universit ka dërguar një përgatitje për këtë Komunitet të Madh dhe një paralajmërim të madh për këtë Ndërhyrje që është tashmë në rrugë e sipër në botë sot dhe fuqinë e saj mbi idetë, perspektivat dhe qëndrimet e njerëzve. Vetëm Zoti i universit do të di se si të përgatisë njerëzimin për Komunitetin e Madh, sepse vetëm Zoti i universit e njeh zemrën njerëzore dhe shpirtin e çdo personi dhe të njerëzimit në tërësi.

Kjo është sfida e madhe, që vepron në dy fronte. I pari është rreziku i shpërbërjes së brendshme ndërkohë që njerëzimi fillon të dobësojë mirëqenien e tij në botën natyrore. I dyti është ndërhyrja nga universi matanë, gjë e cila shpesh ndodh nën këto rrethana. Sepse është një oportunitet i madh për një racë të huaj për të vendosur ndikimin dhe fuqinë e saj në një botë që pëson llojin e ndryshimit që njerëzimi po përballon tani. Ka ndodhur herë të panumërta në historinë e universit.

Është një paralajmërim i madh, por njerëzimi e ka fuqinë për të kundërshtuar ndërhyrjen pasi të mësojë se si universi rreth tij me të vërtetë funksionon. Zoti e ka dhënë këtë depërtim, e ka zbuluar për herë të parë se si jeta në univers në të vërtetë duket, se si funksionon dhe çfarë duhet bërë për të qenë të lirë në një univers ku liria është e rrallë.

Është Shpallja perfekte për njerëzimin që ndodhet në pragun e hapësirës, që po përballon Dallgët e Mëdha të ndryshimit në botë. Është një dhuratë e një Hiri të tillë dhe Dashuria e madhe për njerëzimin.

Këtu Shpalljet e vjetra nuk mund t’ju përgatisin, sepse nuk ishin të planifikuara për këtë. Nuk mund t’ju japin fuqi, guxim, urtësi dhe fuqi këtu, sepse nuk ishin të planifikuara për këtë.

Njerëzimi ka arritur në një pikë kthese krejtësisht të re, një prag të madh – pragun më të madh që një racë inteligjente mund të përballojë në univers – ndërkohë që përballon rënie mjedisore në shtëpi dhe ndërhyrje nga matanë.

Ka aq shumë për ju për të mësuar këtu. Ka aq shumë pyetje që do t’ju duhet të pyesni, dhe shumica e tyre mund të përgjigjet përmes Shpalljes së Zotit për botën. Sepse Zoti është këtu për të përgatitur njerëzimi për Komunitetin e Madh. Zoti është këtu për të përforcuar lirinë dhe unitetin e njerëzimit në këtë botë. Zoti është këtu për të dhënë atë që njerëzimit do t’i duhet për të ruajtur sovranitetin e tij këtu dhe për të ndërtuar një të ardhme, një të ardhme më të mirë se të kaluarën e tij.

Por për të pasur këtë të ardhme, do t’ju duhet të përballoni këto dy sfida të mëdha për familjen njerëzore. Më të mëdha janë se gjithçka që ka ndodhur ndonjëherë në botë më parë. Nuk është diçka që krerët e qeverive mund të përballojnë vetëm. Do të kërkojë mbështetjen dhe vetëdijen e njerëzve kudo.

Madje ora është vonë, dhe vetëm tani po fillojnë të bëhen të dukshme për gjithmonë e më shumë njerëz Dallgët e Mëdha të ndryshimit që po vijnë në botë. Vetëm tani po fillon të dallohet nga mjaft njerëz realiteti i fshehur i ndërhyrjes që kjo Shpallje mund të dallohet dhe të kuptohet.

Madje, ora është vonë. Njerëzimi nuk ka shumë kohë për t’u përgatitur. Çdo vit është i rëndësishëm. Çdo jetë është e rëndësishme. Çdo person ka qëllim dhe kuptim, sepse keni ardhur të gjithë për të përballuar botën dhe për të shërbyer botën nën këto rrethana për të cilat Ne po flasim këtu sot.

Do të luftoni një betejë në dy balle; një betejë për të ruajtur botën dhe për të kundërshtuar dëmin që tashmë është bërë ndaj qëndrueshmërisë së kësaj bote; dhe do të mbroheni nga ndërhyrja, duke i bërë publike të gjitha shfaqet e saj në botë.

Nuk është një betejë midis ushtrive. Është një betejë vullneti dhe qëllimi; një betejë vendosmërie; një betejë vetëdijeje, qartësie dhe objektiviteti kundër forca kundërshtuese që janë tashmë të përgatitura për Ndërhyrjen këtu. Ata dinë më shumë për ju sesa ju për ta.

Këtu mjaft njerëz duhet të bëhen të fortë dhe të qëndrueshëm ndaj kësaj nëse njerëzimi do të ruaj lirinë e tij në të ardhmen. Prandaj, po hyni në një kohë të madhe uniteti dhe bashkëpunimi. Kjo është puna e madhe tjetër e familjes njerëzore – për të ruajtur botën dhe për të mbrojtur lirinë e saj nga ndërhyrja dhe bindja e huaj.

Mos pranoni dhurata nga Ndërhyrja, sepse janë vetëm këtu për t’ju joshur. Mos pranoni premtime paqeje, fuqie dhe qetësie ose plotësimi shpirtëror, sepse këto premtimi janë bosh dhe janë vetëm këtu për t’ju joshur. Mos pranoni ose mendoni që njerëzimi është i pashpresë pa këtë Ndërhyrje, sepse nuk është e vërtetë, dhe kjo do të shërbejë vetëm ata që ju kundërshtojnë dhe që do të marrin nga ju gjithçka që keni. Mos mendoni se njerëzimi nuk mund ta ruajë veten këtu, sepse ka shumë avantazhe në univers për të cilat nuk di.

Shpallja e Zotit e zbulon se çfarë këto janë për herë të parë. Është e rëndësishme që të dini për të. Është e rëndësishme që mos të humbisni guximin ose të bëheni të lodhur ose cinik, ose të mendoni që nuk mund të bëni asgjë, sepse kjo është bindja e Ndërhyrjes.

Duhet t’i shihni këto gjëra tani dhe t’i dini këto gjëra nëse do të jeni në gjendje të kuptoni se çfarë po ndodh në të vërtetë në botë sot, kërcënimi i madh përballë familjes njerëzore dhe mundësia dhe shpresa e madhe që i jep unitetit dhe bashkëpunimit njerëzor që të themeloset përfundimisht, gjë e cila mund të themeloset vetëm përballë një vështirësie të madhe dhe një sfide të madhe.

Këtu çdo person duhet të marrë pjesë. Çdo person duhet të bëhet i vetëdijshëm në një farë mase. Çdo person duhet të kuptojë se nuk është siguria e tyre kombtare që është në rrezik. Është siguria e së gjithë botës.

Nuk mund të përballoni të keni kombe të bien dhe të shemben tani, ose të bien nën bindjen e Ndërhyrjes, sepse kjo do të krijojë luftë dhe konflikt të madh nëpër glob. Sepse është në interesin e Ndërhyrjes që njerëzimi të luftojë vetveten, të mundë vetveten e të zvogëlojë vetveten. Ata nuk do t’ju luftojnë në menyrë direkte në këtë drejtim.

Është dinake. Është përdorur herë të panumërta më parë, por jo gjithmonë me sukses. Sepse forcat që kundërvien mund të fitojnë. Racat që e kuptojnë këtë sfidë të madhe do të fitojnë. Kombet që e vlerësojnë botën e tyre, duke e dalluar rrezikun që është para tyre, do të fitojnë.

Këtu, fuqitë tuaja të mëdha do të thirren para nga jush. Këtu mund të shpëtoni nga dobësia juaj, indulgjencat tuaja të pamend dhe vetëkundërpadia juaj patetike sepse jeni thirrur në një shërbim më të madh, një nevojë më të madhe dhe një unitet më të madh në familjen njerëzore.

Çfarë tjetër mund të tejkalojë inatet qindvjeçare midis kombeve, kulturave dhe feve përveç një kërcënim i madh që mund t’i mbizotërojë të gjithë dhe t’i kërcenojë të gjithë njëlloj?

Ka shpengim këtu nëse mund ta shihni, nëse mund ta kuptoni, nëse e keni zemrën dhe guximin për ta përballuar dhe për të mësuar se çfarë do të thotë në të vërtetë dhe si njerëzimi mund të fitojë – brenda kësaj bote si dhe nga Ndërhyrja nga matanë.

Është një sfidë që mund ta restaurojë familjen njerëzore dhe t’i japë një të ardhme të madhe uniteti, qëllimi dhe fuqie që është larg matanë çdo gjëje që ka arritur të themelojë ndonjëherë më parë.

Shpallja e Re e Zotit për botën e sjell bekimin, paralajmërimin dhe përgatitjen. Është më e kuptueshme se çdo gjë që i është dhënë ndonjëherë më parë kësaj bote, duke i folur një bote të shkolluar, një bote tregtie dhe komunikimi global.

Është e vetmja gjë në botë që mund ta shpëtojë familjen njerëzore, sepse e zbulon rrezikun e madh që po ndodh, nga brenda dhe nga jashtë. Dhe vetëm ajo mund të japë urtisinë e nevojshme për të tejkaluar këto sfida të mëdha dhe për t’ia rivendosur çdo individi dhe njerëzimit të tërë forcën, fuqinë dhe qëllimin që janë e drejta e tij e paralindur dhe premtimi tij.